Bly, Zink & Tin

BLY RØR

Blyrør og blyplader skal være fri for urenheder som silikone, byggeskum osv. Desuden må de ikke være sammensat med andre metaller som zink eller lignende. Urent bly eller bly med tjære skal holdes adskilt og vil blive købt som skillemetal.

BLY AKKUMULATOR

Blyakkumulatorer findes i forskellige typer:

  1. Startbatterier: Dette er blybatterier, der bruges i biler, lastbiler, entreprenørmaskiner, motorcykler osv.
  2. Truckakkumulatorer: Disse er batterier eller battericeller, der bruges i eldrevne gaffeltrucks og palleløftere.
  3. Stationære batterier: Dette er blyakkumulatorer, der bruges til stationær strømforsyning, såsom backup-strømforsyning i telekommunikationstårne, solcelleanlæg og nødstrømsanlæg.
  4. Ubådsbatterier: Disse er blyakkumulatorer, der bruges i ubåde til strømforsyning under vand.
  5. Backupbatterier: Dette er blyakkumulatorer, der bruges som backup-strømforsyning til computere, servere, telekommunikationsudstyr og lignende.

ZINK RØR OG PLADE

Det materiale, der beskrives, er bly. Bly er relativt blødt og formbart og bliver typisk brugt til tagrender og inddækninger. Når det indleveres, skal det være uden blade, jord, rendejern og rørholdere, der normalt er lavet af jern. Der må ikke være vedhæftninger af bly på materialet.

TIN

Tin er kendetegnet ved sin sølvfarvede tone, blødhed og hyppige forekomst sammenblandet med andre metaller. Over tid kan det udvikle en mat overflade. Tin anvendes til forskellige dekorative genstande og også til lodning.