Salales skrotblog

Nyt om skrot, skrothandel og bæredygtighed

Ønsker du at få mere viden om skrot, skrothandel og bæredygtighed?

Her på vores blog finder du nyttig information om skrothandel og skrotverden. Vi holder dig løbende opdateret på, hvad der rør sig i skrotbranchen, herunder produkthandlen og jern- og metalindustrien, og bringer altid de vigtigste nyheder og emner direkte til dig.

Vores artikler giver dig blandt andet indsigt i de mange forskellige typer af skrot. Uanset om det drejer sig om metalskrot, jernskrot, kabelskrot eller andre materialer som kobber eller messing, kan vi med vores ekspertise fra branchen give dig et par gode råd med på vejen.

Du får også indsigt i markedet og i, hvordan du bedst navigerer i dagspriserne og skrotpriserne, når du skal i gang med din skrothandel.

Kort sagt tager vi dig i hånden og giver en masse gode tips og tricks til, hvordan skrotbunken derhjemme kan gå fra at stå og samle støv til faktisk at tjene dig penge, samtidig med at du bidrager til en cirkulær økonomi. Hos Salale Jern og Metal, en anerkendt skrothandler, bestræber vi os altid på at være frontløbere, når det kommer til miljørigtig behandling og genvinding af skrotaffald.

Det er vores fornemste opgave at holde os opdateret på skrotbranchens rivende udvikling med de nyeste genvindingsteknologier, de mest omkostningseffektive nedbrydningsmetoder samt de mest miljørigtige genvindings- og sorteringsmetoder. For at bevare vores skarphed inden for skrotverdenen uddanner vi løbende vores personale. På den måde sikrer vi os et højt professionelt niveau i vores skrotvirksomhed og sørger for altid at praktisere de nyeste og mest moderne løsninger i håndteringen af forskellige skrotmaterialer.

Hvorfor har vi lavet en blog om skrot?

Fremstillingen af ressourcer såsom jomfrueligt metal inden for produkthandlen og jern- og metalindustrien kræver både meget energi og medfører betydelige negative miljøpåvirkninger. Når man udvinder jomfrueligt metal, altså rent og ubehandlet metal, kræver det ofte store mængder vand, rydning af store arealer som regnskove og udledning af miljøfarlige kemikalier.

For at udvinde 500 kilogram aluminium skal der f.eks. flyttes i gennemsnit 7.500 tons jord, sten og andre materialer. Desuden kræver smelteprocessen også store mængder energi. Sammenlignet med dette er genanvendelse af metal langt mindre energikrævende.

En tydelig sammenligning mellem de to processer tegner sig. Udvindingsprocessen af jomfruelige metaller har en langt større negativ indvirkning på miljøet og biodiversiteten end genanvendelsesprocessen af metalskrot. Ved at genanvende forarbejdede materialer som metal opnår man betydelige besparelser på naturens ressourcer. Dette er en af de mange grunde til, at forbrugere bør overveje at omfavne genanvendelse og genbrug og inkorporere det i deres daglige vaner og rutiner, herunder at handle med en pålidelig skrothandler og være opmærksom på skrotpriserne for jern og metal.

Udover de miljømæssige og klimamæssige grunde er der også et økonomisk aspekt. Set fra både et privat- og virksomhedsøkonomisk synspunkt er der også en økonomisk gevinst ved genanvendelse. Det er nemlig billigere at omsmelte forarbejdede metaller end at udvinde nyt metal fra dyre minedriftsanlæg. Når du skiller dig af med dine skrotmetaller hos en miljøbevidst og miljøgodkendt skrothandler, giver du ikke kun dine materialer et nyt liv, men du bidrager også til samfundets bevægelse mod en bæredygtig og cirkulær økonomi inden for jernhandel og produkthandlen.

Giv dine materialer et nyt liv og skån miljøet

Fremstillingen af ressourcer såsom jomfrueligt metal kræver både meget energi og bringer samtidigt betydelige negative miljøpåvirkninger med sig. Når man udvinder jomfrueligt metal, altså rent og uberørt metal, kræver det som oftest, store mængder vand, rydning af store arealer af f.eks. regnskov og udledning af miljøfarlige kemikalier. Helt konkret flyttes der i gennemsnit 7.500 tons jord, sten og andre materialer for at udvinde 500 kilogram aluminium. Dertil kommer smelteprocessen som ligeledes kræver store mængder energi. Selvom genanvendelse af metal også kræver energi, er det ikke nær så energikrævende som at udvinde nye metaller.

Sammenligner man de to processer, tegner der sig et tydeligt billede. Udvindingsprocessen af jomfruelige metaller har et langt større negativt aftryk på miljøet og biodiversiteten end genanvendelsesprocessen af metalskrot. Med genindvinding af forarbejdet materiale såsom metal, opnår man altså betydelige besparelser på naturens ressourcer. Dette er en af de mange miljø- og klimamæssige årsager til at man, som forbruger, bør overveje at tage genanvendelse og genbrug til sig, og inkorporere det i de dagligdage vaner og rutiner.

Udover de miljø- og klimamæssige årsager, er der også det økonomiske aspekt. Ser man på genanvendelse fra et både privat- og virksomhedsøkonomisk synspunkt, ligger der også en økonomisk gevinst. Det er nemlig også billigere at omsmelte forarbejdede metaller frem for at udvinde nyt metal fra dyrt anlagte miner. Og når du skiller dig af med dine skrotmetaller til en miljøbevidst og miljøgodkendt skrothandler, giver du ikke kun dine materialer et nyt liv - du hjælper også samfundet henimod en bæredygtig og cirkulær økonomi.