Ønsker du at få mere viden om skrot, skrothandel og bæredygtighed?
Her på vores blog finder du nyttig information om skrothandel og skrotverden. Vi holder dig løbende opdateret på hvad der rør sig i skrotbranchen, og bringer altid de vigtigste nyheder og emner direkte til dig.
Vores artikler giver dig blandt andet indsigt I de mange forskellige typer af skrot. Hvad enten det handler om metalskrot, jernskrot, kabelskrot, kobber eller messing kan vi, med vores ekspertise fra branchen, give dig et par gode råd med på vejen. Du får også indsigt i markedet, og i hvordan du bedst navigerer i dagspriserne og skrotpriserne, når du skal i gang med din skrothandel
Kort sagt tager vi dig I hånden og giver en masse gode tips og tricks til, hvordan skrotbunken hjemme i garagen kan gå fra at stå og samle støv, til faktisk at tjene dig penge, samtidig med at du bidrager til en cirkulær økonomi. Hos Salale Jern og Metal bestræber vi os på, altid at være frontløbere når det kommer til miljørigtig behandling og genvinding af skrotaffald.
Det er vores fornemste opgave at holde os opdateret på skrotbranchens rivende udvikling med de nyeste genvindingsteknologier, de mest omkostningseffektive nedbrydningsmetoder, samt de mest miljørigtige genvindings – og sorteringsmetoder. For at holde os skarpe inden for skrotverden, uddanner vi løbende vores personale. På den måde sikrer vi os et højt professionelt niveau i vores skrotvirksomhed, og sørger for at vi altid praktiserer de nyeste og mest moderne løsninger i håndteringen af diverse skrotmaterialer.
Vi ser ikke bare skrot som affald, men som en værdifuld ressource og råvare. Når vi genanvender skrotaffald, forlænger vi ikke kun levetiden på ressourcerne. Vi beskytter også vores jord, overfladevand og grundvand mod skadelige kemikalier og forurening. Når vi overholder myndighedernes krav, gør vi det ikke af pligt, men fordi vi har en målsætning om at skåne miljøet for din og min fremtid.
Derfor har vi sat en blog I verden, med det simple formål at dele vores viden.
Vi ønsker at vejlede og oplyse om, hvordan du bedst skiller dig af med dit skrot, og på samme tid bidrager til, at vi opretholder et sundt miljø og passer på vores natur.
I Artiklerne vil vi forsøge at tage dig bag om kulisserne, og give et eksklusivt indblik i vores processer og arbejdsgange i behandlingen af dit skrot.
Bloggen henvender sig til dig, hvad enten du er erhvervsdrivende eller privatperson.
Vi kommer både med viden og konkrete tiltag, der kan hjælpe dine egne såvel som din virksomheds forbrugsmønstre i en bæredygtig og mere miljøbevidst retning.
Fremstillingen af ressourcer såsom jomfrueligt metal kræver både meget energi og bringer samtidigt betydelige negative miljøpåvirkninger med sig. Når man udvinder jomfrueligt metal, altså rent og uberørt metal, kræver det som oftest, store mængder vand, rydning af store arealer af f.eks. regnskov og udledning af miljøfarlige kemikalier. Helt konkret flyttes der i gennemsnit 7.500 tons jord, sten og andre materialer for at udvinde 500 kilogram aluminium. Dertil kommer smelteprocessen som ligeledes kræver store mængder energi. Selvom genanvendelse af metal også kræver energi, er det ikke nær så energikrævende som at udvinde nye metaller.
Sammenligner man de to processer, tegner der sig et tydeligt billede. Udvindingsprocessen af jomfruelige metaller har et langt større negativt aftryk på miljøet og biodiversiteten end genanvendelsesprocessen af metalskrot. Med genindvinding af forarbejdet materiale såsom metal, opnår man altså betydelige besparelser på naturens ressourcer. Dette er en af de mange miljø- og klimamæssige årsager til at man, som forbruger, bør overveje at tage genanvendelse og genbrug til sig, og inkorporere det i de dagligdage vaner og rutiner.
Udover de miljø- og klimamæssige årsager, er der også det økonomiske aspekt. Ser man på genanvendelse fra et både privat- og virksomhedsøkonomisk synspunkt, ligger der også en økonomisk gevinst. Det er nemlig også billigere at omsmelte forarbejdede metaller frem for at udvinde nyt metal fra dyrt anlagte miner. Og når du skiller dig af med dine skrotmetaller til en miljøbevidst og miljøgodkendt skrothandler, giver du ikke kun dine materialer et nyt liv - du hjælper også samfundet henimod en bæredygtig og cirkulær økonomi.